25 maart 2023

Joke vond dankzij Talent Link haar droomjob tussen de wijnen

De juiste persoon op de juiste plaats. Je talenten ten volle benutten, liefst nog in een sector die je tof vindt. Het is niet voor iedereen gemakkelijk om de stapstenen richting die ideale carrière te vinden. Een gezonde dosis geluk én de juiste connecties kunnen wel helpen. Toen ze 24 jaar was, studeerde Joke Pauly af als maatschappelijk assistent en medisch vertegenwoordiger. “Ik had een vlotte babbel en hoopte een job te vinden met menselijk contact en ruimte voor spontaniteit”, vertelt ze. “In een maatschappelijke functie ben ik uiteindelijk nooit beland. Ik kreeg een eerste job in de horeca en raakte volledig gefascineerd door de wondere wereld van wijn.” Ze besloot om een avondcursus Aspirant-Sommelier te volgen en bleek een natuurtalent te zijn.

 

Coronastop

Nog voordat Joke verder werk kon maken van haar wijnkennis, gooide COVID-19 roet in het eten. “Horecazaken moesten aan strenge eisen voldoen en werden zelfs langere tijd gesloten. Ik besloot om even af te wachten en nam ondertussen een job aan als administratief bediende bij een betonproducent. Mijn werk beviel goed, maar mensen te woord staan over betonleveringen is natuurlijk iets heel anders dan ze een wijnselectie aanbieden. Mijn passie voor wijn bleef borrelen.”

 

Goede ondersteuning

Gelukkig had Joke een LinkedIn-pagina met daarop haar opleidingen en interesses. Natasha van Talent Link vond haar en nam meteen contact op. “Natasha stuurde een berichtje en zei dat ze op zoek was naar een administratief medewerker voor wijnhuis Licata Vini in Diepenbeek. Ik reageerde meteen.” Er werd snel een afspraak gemaakt met de HR-afdeling van Licata Vini. Joke: “Ik voelde een oprechte klik met Natasha. Haar aanpak? Heel professioneel en warm. Ze leek gewoon precies te weten wie ze zocht voor Licata Vini en ze had een sterk voorgevoel dat ik die persoon was. Die overtuiging nam mijn onzekerheid en zenuwen meteen weg. Natasha was ook een goede ondersteuner, trouwens. Ze stuurde me bijvoorbeeld een bemoedigend berichtje voordat ik op sollicitatiegesprek ging. Dat maakte het tot een fijne ervaring.”

 

Groeien

Inmiddels werkt Joke al bijna een jaar bij Licata Vini, en ze zit op de juiste plek. “Mijn collega’s zijn heel tof. Voor Licata Vini zijn de mensen het belangrijkst en dat merk je. Daardoor kom ik met veel plezier naar mijn werk. En interesse in wijn is een must voor deze job, dus ook dat zit helemaal goed! Ik kan mijn kennis toepassen op proeverijen, bestellingen en nog veel meer. Het is écht een plek waar ik kan groeien en bloeien. Daarvoor ben ik Natasha en Talent Link ontzettend dankbaar.”