Aanpak

Intuïtie als talentscout

Naar wat ben jij op zoek? Wij zoeken graag met je mee, luisteren en tasten af wat je precies wilt. Daarvoor vertrouwen we op onze intuïtie en buikgevoel. Want dat voelt ook gewoon goed.

Maar wij willen jou ook écht leren kennen. We houden je een spiegel voor, laten je een selfie maken waarin vier elementen naar voren komen: wie je bent, wat je kunt, wat je al deed en vooral wat je in de toekomst wilt doen. Laat je vastleggen op de gevoelige plaat. Leg je ziel bloot en vind je zielsverwant.

Stap 1: voelsessie

Old school

Ben je op zoek naar een job, dan is vaak je cv doorsturen genoeg. Een snel kennismakingsgesprek op kantoor kan er nog net vanaf. Hier kom je beter meteen ter zake, want de koetjes en kalfjes doen er niet toe.

Talent link

Bij ons geen standaard kennismaking. Want je bent meer dan je kennis en ervaring. Wat zijn jouw drijfveren, jouw passies en hobby’s? Waar haal jij je energie uit? Smalltalk is meer dan welkom. Daarom verlaten we ons kantoor en praten honderduit tijdens een wandeling of bij een tas koffie. Zonder druk maar zo snel als het gaat en zo traag als nodig.

Stap 2: speurtocht

Old school

Welke bedrijven zijn op zoek naar iemand met jouw profiel? Daarbij telt enkel je cv en ervaring. Die bedrijven krijg je op een lijstje gepresenteerd, aan jou om uit te zoeken waar je graag aan de slag gaat.

Talent link

Nu we echt weten wie je bent, gaan we op zoek naar je perfecte match, je ideale werkplek. En daar gaan we niet licht over. We kijken niet alleen naar je geschiedenis, maar vooral naar je toekomstplannen. We zetten ons in met volle goesting en overgave en pluizen ons netwerk zorgvuldig uit. Totdat onze ogen oplichten en een stemmetje ons ‘match made in heaven’ influistert.

Stap 3: coaching

Old school

Tijd voor het sollicitatiegesprek? Ze zullen je ongetwijfeld veel succes wensen en zeggen dat ze volledig achter je staan. Maar verder is het volledig aan jou om je goed voor te bereiden en het waar te maken.

Talent link

Het is zover, de eerste date. Wij zetten in op liefde op het eerste gezicht. Maar je staat er niet alleen voor, want wij staan naast je en helpen je voorbereiden. Wat kan je verwachten? Waar zal je match zeker op letten? Maar ook: wat voor mensen werken er en wat zijn de mogelijke minpunten? We maken voor jou het onzichtbare zichtbaar. Wees jij nu gewoon de beste versie van jezelf en wedden dat de vonk overslaat?

Stap 4: matchmaking

Old school

Je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek en gaat langs bij het bedrijf zelf. Dat is allemaal vanzelfsprekend, toch? Eens daar, zal alles zich wel uitwijzen.

Talent link

Tijd om de match te maken, om de vonken ervanaf te laten vliegen. Wij hebben in onze speurtocht nauwlettend gekeken naar de toekomstvisies van zowel jij als je toekomstige werkgever. Want die match is in de toekomst zo belangrijk. Een beetje zenuwachtig? Geen nood, de persoon tegenover je weet wat jij allemaal in je mars hebt. Maar als jij wilt, komen wij mee of nodigen we jullie uit op ons kantoor, om het ijs te breken.

Stap 5: follow-up

Old school

Proficiat, je hebt een nieuwe job! Jij blij, zij ook blij. Jij kan aan de slag gaan, en hun to-dolijst wordt weer korter.

Talent link

Doe je eindelijk wat je écht graag doet? Dat maakt ons helemaal warm vanbinnen. Hoe dan ook, wij staan nog altijd aan je zij, om erover te waken dat je werkelijk de plek hebt gevonden die jou ’s morgens met plezier doet opstaan.

Stap 1 van 13

  • Test

    Hoe geëngageerd ben jij in je job?

Op zoek naar een nieuwe uitdaging?

Bekijk dan snel onze vacatures

zoek job

Wij delen ons talent graag met jou

blog
13 april 2023

Onmogelijk om de juiste kandidaat te vinden? “Talent Link graaft dieper en vindt de juiste match”

Romina Currenti is Talent Acquisition Coordinator bij Niko Group. Een job die ze niet zomaar doet – ze heeft maar liefst 18 jaar ervaring in het vak. Niko, bekend om zijn hoogwaardige schakelaars en elektriciteitsoplossingen, trekt heel wat technische profielen aan. Toen er vorig jaar een vacature maandenlang oningevuld bleef, zocht Romina hulp bij Talent Link. Inmiddels kan ze opgelucht vertellen hoe hun gezamenlijke zoektocht naar die ene witte raaf tot succes leidde.
lees meer