13 april 2023

Onmogelijk om de juiste kandidaat te vinden? “Talent Link graaft dieper en vindt de juiste match”

Rekruteren is een kolfje naar de hand van Romina. Dus toen ze vorig jaar een vacature in handen kreeg die maar niet ingevuld raakte, ging ze de uitdaging aanvankelijk met goede moed aan. “Het ging om een positie voor een Quality Assurance Engineer. Geen evidente vacature, zeker niet in deze tijd. Maar dat hij meer dan een jaar open zou blijven staan, had ik nooit verwacht.”

 

Verrassend betrokken

Gelukkig kwam Romina via een collega die bij Nova Engineering werkte bij Talent Link terecht. Daar kwam ze in contact met Wouter Hansen. “Ik had meteen door dat Wouter enorm gedreven was”, zegt Romina. “Hij vond het belangrijk dat de Quality manager ook het kennismakingsgesprek bijwoonde en nam de tijd om het bedrijf te leren kennen. Hij vroeg bijvoorbeeld om een rondleiding in het bedrijf. Dat had ik nog niet eerder meegemaakt, maar het toont juist aan hoe betrokken hij was. Wouter wilde onze diensten écht leren kennen, zodat hij daarna de juiste kandidaten kon aantrekken.”

 

De vastberadenheid en grondige aanpak van Wouter gaven Romina onmiddellijk een goed gevoel. “Er was weer licht in het duister”, lacht ze. “De zoektocht verliep daarna heel vlot. Er was open communicatie en Talent Link speelde kort op de bal. Er werd ook outside of the box gedacht. Wouter keek bijvoorbeeld alleen maar naar de kennis op het vlak van elektronica van de kandidaten, niet naar hun diploma’s.”

 

Aanwinst

Die alternatieve manier van zoeken leidde al snel tot het perfecte voorstel: Simon. Hij had Energietechnologie gestudeerd en bleek de juiste match. Romina: “Simon is echt de ideale persoon op de ideale plek. Hij is niet alleen heel bedreven in het vak, maar toont ook interesse en nam een extra portie enthousiasme mee het bedrijf in. Hij is een aanwinst voor het team.”

 

Kwaliteitsvol samenwerken

Ondertussen blijft Romina als rekruteringsexpert natuurlijk verder investeren in het personeelsbestand van Niko Group. “Alle vacatures zitten in eigen beheer, maar mocht er nog eens iets vastlopen of te lang blijven liggen, dan mag Talent Link zeker mijn telefoontje verwachten”, voegt ze nog toe. “Bij Niko staan we 100% voor kwaliteit en service. En Talent Link dus ook! Dát is nog eens fijn samenwerken.”