Bedrijven

Intuïtie als talentscout

Naar wie ben jij op zoek? Wij zoeken graag met je mee, luisteren naar je wensen en eisen en tasten af wat voor jou en jouw bedrijf belangrijk is. Wie jij nodig hebt. Daarvoor vertrouwen we op onze intuïtie en buikgevoel. Want dat voelt ook gewoon goed.

Om een perfecte match te realiseren, moeten wij ook weten waar je bedrijf voor staat. Dat doen we aan de hand van een dieptescan, waarbij we focussen op vier pijlers: het geloof van je bedrijf, het team, de cultuur en de bedrijfsorganisatie. Zij vormen de kern, de ziel van je bedrijf.

Stap 1: voelsessie

Old school

Je bent op zoek naar een nieuwe werkkracht? Welke vereisten en vaardigheden moet een sollicitant hebben? Een snel kennismakingsgesprek kan er ook nog wel vanaf. Ze hebben hun standaardvragen ongetwijfeld voor je klaarstaan en komen meteen ter zake. Want time is money.

Talent link

Bij ons geen standaard kennismaking. Want dat de juiste skills nodig zijn, dat is vanzelfsprekend. Maar je bedrijf is meer dan een werkplek. Het is een plek waar je wilt dat je werknemers zich ook goed voelen. We luisteren gefascineerd naar de verhalen over je bedrijf, waarbij smalltalk meer dan welkom is. En wij komen altijd even bij jullie op bezoek. Wij nemen graag de tijd om jou en je bedrijf echt te leren kennen. Zonder druk maar zo snel als het gaat en zo traag als nodig.

Stap 2: speurtocht

Old school

Welke werkzoekenden beantwoorden aan je vereisten? Hoeveel ervaring verwacht je? Je krijgt hier een waslijst aan mogelijke kandidaten, aan jou om uit te zoeken wie je aanspreekt.

Talent link

Nu we echt weten wie je bent, gaan we op zoek naar je perfecte match. En daar gaan we niet licht over. Tijdens een nauwgezette speurtocht selecteren we mogelijke matches niet alleen op basis van kennis en ervaring. Nee, we volgen ook ons buikgevoel om te weten wie echt bij je onderneming past. Daarom leren we mogelijke matches ook zelf écht kennen en aanvoelen.

Stap 3: coaching

Old school

Tijd voor het sollicitatiegesprek? Ze zullen je ongetwijfeld succes wensen en hopen dat je de geschikte kandidaat vindt, maar het is volledig aan jou om te doorgronden wie er bij je past.

Talent link

Het is zover, de eerste date. We geven je graag nog wat liefdesadvies over hoe je op een eerste date kan ontdekken of er een echte match is. Daarom moet je gelukkig niet kiezen uit tien verschillende kandidaten. Dat hebben wij al voor jou gedaan. Wij selecteerden de – volgens ons – drie meest ideale matches. Wedden dat de vonk overslaat?

Stap 4: matchmaking

Old school

Voor het sollicitatiegesprek komt de sollicitant langs bij jou in het bedrijf. Je krijgt naam en CV door en misschien ook een kort verslag. Daarna is het aan jou om de juiste vragen te stellen.

Talent link

Tijd om de match te maken, om de vonken er vanaf te laten vliegen. Wij zorgen dat jij weet wat je van je date kan verwachten en hebben ook de andere partij klaargestoomd. Is er plankenkoorts in het spel? Dan kunnen we jullie bij ons op kantoor uitnodigen, of komen we met de kandidaat tot bij jou. We nemen de stressbarrière zoveel mogelijk weg, zodat je écht kan zien wie de kandidaat is. En je elkaar écht leert kennen.

Stap 5: follow-up

Old school

Proficiat, je hebt een nieuwe werknemer! Jij blij, zij ook blij. Je nieuwe werknemer kan aan de slag gaan, en de to-dolijst wordt weer korter. Jullie samenwerking loopt hier ten einde met hopelijk een happy end. (Al is dat hun probleem niet meer.)

Talent link

Zit het nog altijd goed tussen jullie twee? Dat maakt ons helemaal warm vanbinnen. Hoe dan ook, wij staan nog steeds aan je zij, om bij te schieten wanneer nodig, al je vragen te beantwoorden en erover te waken dat dit mooie verhaal blijft duren.

Stap 1 van 14

  • Test

    Ben jij een werkgever voor millennials?

Talent link,
missing link

Weet jij wat je écht wilt doen in je leven? Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar dat is het niet.

Daarom zijn wij er. Wij zijn jouw persoonlijke geluksbrenger, de missing link tussen jou en je geluk. Met ons buikgevoel gaan we op speurtocht naar jouw juiste match, naar de plek waar je passies zegevieren en je energie bruist.

Met ons aan je zijde sta je sterker dan ooit. En vind je ongetwijfeld de job die je zoekt.

lees meer

Wij delen ons talent graag met jou

blog
13 april 2023

Onmogelijk om de juiste kandidaat te vinden? “Talent Link graaft dieper en vindt de juiste match”

Romina Currenti is Talent Acquisition Coordinator bij Niko Group. Een job die ze niet zomaar doet – ze heeft maar liefst 18 jaar ervaring in het vak. Niko, bekend om zijn hoogwaardige schakelaars en elektriciteitsoplossingen, trekt heel wat technische profielen aan. Toen er vorig jaar een vacature maandenlang oningevuld bleef, zocht Romina hulp bij Talent Link. Inmiddels kan ze opgelucht vertellen hoe hun gezamenlijke zoektocht naar die ene witte raaf tot succes leidde.
lees meer